Hygiejniske Gear

 

Hygiejniske Gear

Baggrund

Rustfrie gear og gearmotorer vinder mere og mere frem til applikationer i maskiner og anlæg til fødevarefremstilling.

Dette er drevet af ønsket om at opnå hygiejnisk og rengørings venlige maskiner til fremstilling af fødevarer.

Ikke alle steder er man dog villige til at betale den relativt store ekstra pris der er i forhold til en almindelig gearmotor der generelt anvendes i industri, og alle steder er det ikke nødvendigt at betale den høje ekstra pris.

Attraktivt alternativ

Det behov der også er for hygiejnisk løsninger i fødevareindustrien er nu blevet gjort mere prisvenligt af Clean-Geartech der nu sammen med Regal A/S introducer en ny og hygiejnisk løsning.

De lancerer nu et gear og en motor der begge er fremstillet i et rengørings venligt og hygiejnisk design, dette er opnået ved at re-designe gearet så det er med runde og bløde ”hjørner”, uden unødvendige kanter og huller, samtidig med det er fremstillet i den absolutte højeste tæthedsgrad, IP69K. Det samme gælder motoren der er fremstillet med glatte flader og uden ventilator og udvendige køleribber. Dette betyder de tåler rengøring med 100bar vandtryk og med 80 grader varmt vand.

Den høje tæthedsgrad er opnået ved at udvikle en ny lejetætning i materialet Viton™ og med dobbelt tætning samt støvtætning og en beskyttelsesring i rustfrit stål.

Både gear og motor er desuden NTT ™ (Nanotechnology Treatment) behandlet hvilket betyder overfladen er betydeligt nemmere at rengøre og modstår rengørings midler og kemikalier betydeligt bedre end alm. aluminiums overflader.

Motorerne er et nyt indvendigt design der sikrer en lavere overflade temperatur end det hidtil har været tilfældet.

Mange muligheder

Foreløbigt leveres snekkegear i størrelser fra 21 til 347 Nm, og motorerne fra 0,12 til 2,2 kW.

Da motorerne er opbygget i henhold til den almindelige IEC standard, og fås med enten B14 eller B5 flange kan de også anvendes til andre gear eller til andre til formål end netop gear. De er som standard udstyret med termistor og er egnede til regulering med frekvensomformer.

Der findes en del forskelligt tilbehør, og gearet leveres med forskellige rustfrie (316L) udgangsaksler i solid eller hulaksel.

Levering direkte  fra lager i Roskilde

Gear og motorer lagerføres allerede nu og kan derfor leveres direkte fra lager.

Prisgunstig

Priserne på både gearet og motoren er meget attraktive og ligger typisk noget under det halve af et tilsvarende rustfrit gear.

 

 

Bliv kontaktet af en af vores specialister!

Har du spørgsmål til ‘Snekkegear i hygienic design med NTT™ Behandling’
– eller ønsker et tilbud på dette produkt?

» Ja tak, kontakt mig

» Bestil produkter her

 Bliv kontaktet af en af vores specialister!

Har du spørgsmål til 'Hygiejniske Gear'
- eller ønsker et tilbud på dette produkt?

» Ja tak, kontakt mig

» Bestil produkter her

Scroll to Top